Taalreis Parijs

Al jaren heeft Bloomtravel een fijne samenwerking met SILC voor het verzorgen van taalreizen.
Voor groepen en individueel. Onze favoriet is het schoolprogramma waar je een week lang meeloopt op een middelbare school in Parijs of Nantes.

Stel je voor, je komt aan in Parijs en je wordt opgevangen door het enthousiaste team van SILC. Zij begeleiden je naar jouw gastgezin, waar de familie al klaar staat. Hier rust je even uit van de reis en maak je kennis met de Franse taal en cultuur in het gezin.

De volgende dag wordt je wakker in Parijs of Nantes. Je schuift de gordijnen open en geniet even van jouw nieuwe omgeving. En dan is het tijd voor een ontbijt voor je naar de Franse school gaat. Op school krijg je natuurlijk eerst een rondleiding en volg je enkele vakken met Franse leerlingen. Hoe bijzonder is het om even net als hen, student op een middelbare school of universiteit in Frankrijk te zijn ?

Maar taalreizen gaat niet alleen over leren in de klas, een taal leer je het best in de praktijk en dus ga je ook de stad in. In totaal volg je drie dagen van de week lessen op school en ga je twee dagen begeleid de stad in. Een bezoek aan Versailles, buiten Parijs is daarbij ook mogelijk !

De overige twee dagen houden we vrij om van en naar Frankrijk te reizen en voor een stukje welverdiende vrije tijd. Deze kun je met jouw nieuw gemaakte Franse vrienden zelf indelen.

Cursusmogelijkheden

Kijk hieronder welke cursus het beste bij jou of jouw groep past !
Vraag Bloomtravel ook gerust om advies en meer mogelijkheden.

INDIVIDUEEL

– Franse school
Kies voor deze taalreis wanneer je graag een maand tot drie maanden in Frankrijk wil leven als een Franse scholier. Je volgt verschillende vakken en draait een tot drie maanden volledig mee als Franse scholier.

– Duik de cultuur in
Tijdens de taallessen behandel en ontdek je de Franse cultuur. Je verblijft in een gastgezin en gaat naast de lessen ook regelmatig op pad om de cultuur zelf te ervaren. De cursussen zijn mogelijk vanaf 1 week.

– Éen op éen lessen
Ga je voor optimaal en snel resultaat ? Kies dan voor 15 of 20 uur privé les per week om specifieke onderwerpen te behandelen of alle aandacht voor jezelf te hebben. Ga je Frans leren voor jouw studie, werk of omdat je Franse familie of vrienden hebt ? Geef aan wat je wil en de docent helpt je verder.

– Werkervaring
Kies voor deze taalreis wanneer je graag werkervaring in Frankrijk op wil doen.
Leer jij Franse kinderen of volwassenen Engels ? Dan kun jij tijdens jouw verblijf je Frans verbeteren. Twee vliegen in éen klap.


GROEPEN

– Geschiedenis en cultuur
Een taalreis waarbij je naar taallessen veel oefeningen en informatie krijgt over de Franse geschiedenis en de Franse cultuur. De excursies worden hier ook op aangepast. Dit kan bijvoorbeeld in de Provence, waar je leert over het leven van de Romeinen en over schilders die door de omgeving geïnspireerd werden.

– Sport en vrije tijd
Een taalreis waarbij je naast de taallessen veel tijd zal besteden aan sport en sportieve activiteiten. Dit kan bijvoorbeeld in Marseille.

– Vijf zintuigen
Een taalreis waar je naast taallessen alle vijf de zintuigen goed zal moeten gebruiken. Dit doe je door muziek te luisteren, door een workshop stripboeken bekijken en door een kookcursus waarbij je zal voelen, ruiken en proeven. Een prachtige plek hiervoor is de regio Poitou Charente tussen Nantes en Limoges.


INBEGREPEN
Vluchten, trein of busvervoer van Nederland naar Parijs en v.v.
Overnachtingen in gastgezin of appartement
10 – 20 uur taalles per week
Niveau toets, lesmateriaal, certificaat
Excursies
BTW EU regeling
Garantieregeling

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en om te boeken.

Mening van een reiziger, Maxime, 18

J’ai beaucoup progressée pendant ce séjour, la famille faisait tout son possible pour que je me sente à l’aise chez eux, que je les considère comme ma famille de remplacement pour deux semaines.