Gentse Feesten, een 10 daags volksfeest in het hart van de Belgische stad Gent. Ik bezocht de Gentse feesten twee dagen met mijn goede Belgische vrienden, reis je mee ?

Warm welkom

“Hallo Lieverd!” klinkt het wanneer ik mijn auto uitstap. Een vertrouwde groet. Nog altijd doen ze mijn Nederlands accent na en probeer ik het Vlaams onder de knie te krijgen. Ik verblijf bij twee vrienden in een stadje net buiten Gent. Ik ken hen al sinds 2009 toen ik werkte als reisleider in Peru. Zij zaten in mijn laatste groep en sindsdien zijn we vrienden. Elk jaar spreken we een aantal keer af en maken er altijd een kleine of grotere reis van. Dit weekend is het tijd voor de Gentse Feesten. En ik heb er zin in!

10 dagen feest

De Gentse Feesten, of Gentse Fieste zoals de locals zeggen, is een van Europa’s grootste volksfeesten. 10 dagen lang gaan er door heel de binnenstad deuren open die anders gesloten zijn. De stad vult zich met muziek, eten, markten en pop up standjes met voor ieder wat wils.
Wie Gent goed kent, zoals mijn twee locals, vindt de weg als snel. Voor de minder bekende bezoekers en Gentse Feesten virgins deel ik graag 7 tips. En wees gerust, er staan overal wegwijzers en in Gent spreken ze Vlaams, dus vraag gerust de weg 😉

7 tips van de locals

 1. Batakamp – Willem de Beersteeg
  Grappige straatnaam, nog leukere locatie. Kies bij het entree voor het premium membership. Met een kleine vrijwillige bijdrage (een euro) ontvang je een heus premium polsbandje met een chip. Je checkt in bij de computers, loopt door naar de kassa voor een drankenkaart en dan kan het plezier beginnen! Het bier smaakt goed en je wordt de hele middag vermaakt door de radio dj’s en het batakamp personeel. Beleef de levensechte tests met Buienradar en help look-a-likes van bekende personen zoeken in het publiek. Zo kun je zomaar een miniconcert van Andrea Bocelli meemaken 😉 En wanneer je cookies – koekies – accepteert krijg je een mooi filtertje voor een prachtige Instagram foto. De perfecte plek om de Gentse Feesten te beginnen!
 2. Theater – door heel de stad
  Zoals gezegd gaan er tijdens de Gentse Feesten deuren open die anders gesloten blijven. Zo raad ik je heel graag aan om een van de theatervoorstellingen te gaan bekijken. Gent is rijk aan bijzondere oude gebouwen en verborgen hofjes. Kleine zaaltjes en grotere concertzalen openen hun deuren met speciale voorstellingen voor de Gentse feesten. Van volkstheater tot comedie tot dans. Bekijk het programma en geniet van een avondje theater!
 3. Spitburger – plein voor de stadshal
  Een blog van mij zonder eten komt niet vaak voor, dus hier komen de etenstips! Mijn locals zeiden mij dat er een ding is wat ik echt moest proberen. Een spitburger. Enigszins argwanend ging ik mee, want ik vind dat je alles eens geprobeerd moet hebben, hoe gek het ook klinkt. Maar wat is het dan ? Mega lekkere gekookte hesp (ham) op een gezond broodje met sla, tomaat en een frisse saus. Ideaal voor lunch of als verantwoorde midnightsnack 😉
 4. Duvel Pizza’s – Otomat – kleine vismarkt
  Any day is a good day voor pizza vind ik. En zeker als ze iets bijzonders met de pizza’s doen. Bij Otomat kunnen ze echt toveren met pizzadeeg. Het bepalende ingrediënt ? Duvel! Jawel, het bekende pittige Belgische bier. Ze gebruiken Duvel gist in het deeg en dat zorgt voor een super pizza. Probeer het zelf!
 5. Oliebollen
  Ehm, oliebollen ? Die zijn toch hartstikke Nederlands ? En eet je alleen in December/begin Januari ? Wij Nederlanders misschien wel. Maar tijdens de Gentse Feesten kun je ze ook op de Kermis eten. Een grote puntzak vol kleine, luchtige oliebollen met lekker veel poedersuiker. Happy new year! ehhh Goeie Gentse Fieste!
 6. Mardi Grass
  Om de oliebollen eraf te dansen en even een sprong te maken naar het Amerikaanse New Orleans hoef je niet ver te gaan. Onder de moderne houten stadshal van Gent vier je dit jaar Mardi Grass op de Gentse feesten. DJ’s draaien stampende muziek waarbij je echt, echt niet meer stil kunt staan en de dansers op de podia geven een spetterende show weg. Confetti erbij en gaan! Glitter, glamour en hard dansen. Gent feest!
 7. Pole Pole – tussen Graslei en Korenlei
  Als je nog energie over hebt, of misschien juist even rustig de sfeer in je op wilt nemen kun je terecht bij Pole Pole. De locatie is bijzonder. Je kijkt over het water en overal zijn lichtjes. Zo kun je kiezen om verder te dansen tussen het hippe publiek of alles rustig van een afstandje te bekijken met een drankje in je hand om de nacht goed af te sluiten.

De Gentse feesten zijn van 14 t/m 23 Juli 2017. Vraag Bloomtravel snel om meer info over treinkaartjes, parkeertips en hotelboekingen. Er is nog plek !

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Taalreis Prachtig Peru

Er wordt mij regelmatig gevraagd naar mijn favoriete bestemming. Dat is natuurlijk moeilijk, maar er is een land wat zoveel

Bloomtravel

Bloomtravel is een persoonlijke en kleinschalige reisorganisatie. Mijn naam is Eliza Blommestijn. Van kleins af aan nieuwsgierig, enthousiast en op ontdekkingstocht.

Op de middelbare school in Den Haag stond internationalisering hoog in het vaandel en genoot ik van uitwisselingsprojecten die onder andere uitmonden in vriendschappen in Spanje.

Eliza Blommestijn

Favoriete berichten