Parijs

Schoolreis Parijs

Neem uw leerlingen mee naar de lichtstad, de stad van de arrondissementen en zoveel meer dan de Eiffeltoren en de Sacre Coeur. Een stad die je op vele manieren kunt beleven. Met jarenlange ervaring en goede contacten in de stad organiseren wij met veel plezier reizen naar Parijs. Verken deze culturele hoofdstad met Bloomtravel.

Excursies met een doel

Bloomtravel maakt samen met u een programma op maat. De excursies sluiten we aan op de lesstof en we leggen de nadruk op beleving en ontdekken. Wanneer de leerlingen bijvoorbeeld een museum bezoeken, laat ze dan een specifieke kunstenaar of stroming kiezen. Deze kunnen ze natekenen of beschrijven en presenteren in een blog/vlog. Of we laten ze in een leuke wijk de straat op gaan om mensen te interviewen en zo meer over de wijk en de lokale cultuur te leren. Van geschiedenis tot de favoriete lokale cafés en restaurants.

VERVOER

Bloomtravel werkt met verschillende busmaatschappijen in Nederland om de basis prijs laag te houden. De chauffeurs hebben jarenlange ervaring en kennen de routes en de stad goed. Met stops onderweg op de heen- en/of terugreis kunnen we de reis naar Parijs aanvullen met iets extra’s.

Ook de Thalys is een fijne manier van reizen naar lichtstad Parijs. In slechts drie tot vier uur ben je er. En wanneer je drie maanden voor vertrek tickets bestelt kunnen we mooie prijzen bieden. Voor reizigers onder 26 jaar zijn er speciale kortingstarieven. De tickets worden per aangetekende post bezorgd zodat je met een gerust gevoel op reis gaat.

VERBLIJF

Voor schoolgroepen organiseren wij vaak verblijf in gastgezinnen buiten het centrum. De leerlingen bespreken hun dg met de gezinnen tijdens het ontbijt en diner en krijgen indien gewenst een lunchpakket mee voor overdag. Hoe bijzonder is het om even inwoner van de stad te zijn ? Op veel leerlingen maakt het een grote indruk. En omdat ze de taal de hele dag om zich heen horen pakken ze het sneller op. Dit kunnen ze tijdens de excursies en terug in de klas, direct toepassen.

Verblijf je liever midden in de stad ? Dan zijn er ook veel opties. In de buurt van Gare du Nord zijn er hostel en hotels die tegen lage prijzen een goed verblijf bieden. Met een iets groter budget zijn hotels met locaties in het 7e, 8e en 17e arrondissement ook mogelijk. Vraag Bloomtravel naar de mogelijkheden.

Deze groep ging u voor

“Een geslaagde werkweek, met mooie excursies in deze prachtige stad. Met name de fietstocht is echt geweldig, fijn voor de leerlingen om actief bezig te zijn en er worden veel foto’s gemaakt. Eliza, bedankt weer voor de goede zorgen en al het voorbereidende werk.”

Voorbeeld Dagprogramma

Dag 1
Ochtend Verzamelen bij de school
Vertrek naar Parijs
Middag Aankomst Parijs
Montmartre
Inchecken / ontmoeting gastgezinnen
Avond Diner
Eiffeltoren by night
Dag 2
Ochtend Ontbijt
Fietstocht
Middag Lunch
Bezoek Louvre of Musee D’Orsay
Avond Diner restaurant
Boottocht Seine – Bateaux Mouches
Dag 3
Ochtend Bezoek Dome des Invalides
Middag Vertrek naar Versailles
Bezoek Versailles
Terug naar Parijs
Avond Diner

Dag 4
Ochtend Ontbijt
Bezoek Catacombes
Galeries Lafayettes
Middag Lunch
Champs Elysées en Arc de Triomphe / La Defense
Avond Diner Rue Mouffetard

Dag 5 Ontbijt
Wandeling Le Marais
Vertrek naar Nederland

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en voor een vrijblijvende offerte.


Privé: Parijs

Al jaren heeft Bloomtravel een fijne samenwerking met SILC voor het verzorgen van taalreizen.
Voor groepen en individueel. Onze favoriet is het schoolprogramma waar je een week lang meeloopt op een middelbare school in Parijs of Nantes.

Stel je voor, je komt aan in Parijs en je wordt opgevangen door het enthousiaste team van SILC. Zij begeleiden je naar jouw gastgezin, waar de familie al klaar staat. Hier rust je even uit van de reis en maak je kennis met de Franse taal en cultuur in het gezin.

De volgende dag wordt je wakker in Parijs of Nantes. Je schuift de gordijnen open en geniet even van jouw nieuwe omgeving. En dan is het tijd voor een ontbijt voor je naar de Franse school gaat. Op school krijg je natuurlijk eerst een rondleiding en volg je enkele vakken met Franse leerlingen. Hoe bijzonder is het om even net als hen, student op een middelbare school of universiteit in Frankrijk te zijn ?

Maar taalreizen gaat niet alleen over leren in de klas, een taal leer je het best in de praktijk en dus ga je ook de stad in. In totaal volg je drie dagen van de week lessen op school en ga je twee dagen begeleid de stad in. Een bezoek aan Versailles, buiten Parijs is daarbij ook mogelijk !

De overige twee dagen houden we vrij om van en naar Frankrijk te reizen en voor een stukje welverdiende vrije tijd. Deze kun je met jouw nieuw gemaakte Franse vrienden zelf indelen.

Cursusmogelijkheden

Kijk hieronder welke cursus het beste bij jou of jouw groep past !
Vraag Bloomtravel ook gerust om advies en meer mogelijkheden.

INDIVIDUEEL

– Franse school
Kies voor deze taalreis wanneer je graag een maand tot drie maanden in Frankrijk wil leven als een Franse scholier. Je volgt verschillende vakken en draait een tot drie maanden volledig mee als Franse scholier.

– Duik de cultuur in
Tijdens de taallessen behandel en ontdek je de Franse cultuur. Je verblijft in een gastgezin en gaat naast de lessen ook regelmatig op pad om de cultuur zelf te ervaren. De cursussen zijn mogelijk vanaf 1 week.

– Éen op éen lessen
Ga je voor optimaal en snel resultaat ? Kies dan voor 15 of 20 uur privé les per week om specifieke onderwerpen te behandelen of alle aandacht voor jezelf te hebben. Ga je Frans leren voor jouw studie, werk of omdat je Franse familie of vrienden hebt ? Geef aan wat je wil en de docent helpt je verder.

– Werkervaring
Kies voor deze taalreis wanneer je graag werkervaring in Frankrijk op wil doen.
Leer jij Franse kinderen of volwassenen Engels ? Dan kun jij tijdens jouw verblijf je Frans verbeteren. Twee vliegen in éen klap.


GROEPEN

– Geschiedenis en cultuur
Een taalreis waarbij je naar taallessen veel oefeningen en informatie krijgt over de Franse geschiedenis en de Franse cultuur. De excursies worden hier ook op aangepast. Dit kan bijvoorbeeld in de Provence, waar je leert over het leven van de Romeinen en over schilders die door de omgeving geïnspireerd werden.

– Sport en vrije tijd
Een taalreis waarbij je naast de taallessen veel tijd zal besteden aan sport en sportieve activiteiten. Dit kan bijvoorbeeld in Marseille.

– Vijf zintuigen
Een taalreis waar je naast taallessen alle vijf de zintuigen goed zal moeten gebruiken. Dit doe je door muziek te luisteren, door een workshop stripboeken bekijken en door een kookcursus waarbij je zal voelen, ruiken en proeven. Een prachtige plek hiervoor is de regio Poitou Charente tussen Nantes en Limoges.


INBEGREPEN
Vluchten, trein of busvervoer van Nederland naar Parijs en v.v.
Overnachtingen in gastgezin of appartement
10 – 20 uur taalles per week
Niveau toets, lesmateriaal, certificaat
Excursies
BTW EU regeling
Garantieregeling

Neem contact op met Bloomtravel voor meer informatie en om te boeken.

Mening van een reiziger, Maxime, 18

J’ai beaucoup progressée pendant ce séjour, la famille faisait tout son possible pour que je me sente à l’aise chez eux, que je les considère comme ma famille de remplacement pour deux semaines.