Er is een stad in het zuiden van Spanje waar de zon meer dan 300 dagen per jaar schijnt. Klinkt al heerlijk, niet waar? Lees dan snel verder!

Sevilla

De stad waar ik het over heb is Sevilla. De ideale stad om de Spaanse taal te leren terwijl je geniet van de Spaanse zon. Het ritme hier is volledig aangepast aan het mediterraanse klimaat, dat merk je aan alles. Wanneer je s’ochtends naar de taalschool loopt is het nog rustig in de stad. Alleen de bakkertjes en koffie café’s en kiosken aan de straat zijn open. De stad wordt langzaam wakker.

Siesta in Sevilla (Foto door Eliza Blommestijn)
Siesta in Sevilla (Foto door Eliza Blommestijn)

De taallessen

De taal lessen in het Giralda Center beginnen om 09.00 uur en duren tot 13.00 uur. Dit is verdeeld in vier keer 55 minuten en een pauze. De taalschool heeft grote ramen aan beide kanten van het gebouw en er is een dakterras. De zon hoef je dus ook tijdens de lessen niet te missen. Het is sowieso warm in de taalschool door de open sfeer en de medewerkers. De docenten en het begeleidende personeel zijn nauw betrokken waardoor je je snel thuis zult voelen.

En dan is er de Siesta. Hier in Sevilla wordt het goed nageleefd. Met je mede cursisten vind je snel een paar mensen om deze goede Spaanse traditie voort te kunnen zetten. Heerlijk zo’n middag break!

Op excursie in Sevilla (Foto door Eliza Blommestijn)
Op excursie in Sevilla (Foto door Eliza Blommestijn)

Activiteiten

Eind van de middag / begin van de avond kun je je weer melden bij de taalschool voor een leuke activiteit. Een van de docenten neemt een groepje mee de stad in op excursie. Ga bijvoorbeeld mee op ontdekking door de wijk Santa Cruz, bezoek de Kathedraal en de Giralda of ga mee op Tapas tour. Ik ben zelf ook mee geweest op een excursie door een van de parken in de stad en naar het Plaza de España. Het was ontzettend leuk om te zien hoe dat gaat.

De docent spreekt de gehele excursie Spaans en de deelnemers doen dat onderling ook. Je kunt je zelf aanmelden voor de excursies en komt zo verschillende cursisten tegen. Erg leuk en goed om je Spaanse lessen in de praktijk te oefenen. En iedereen zit in hetzelfde schuitje, dus wees niet verlegen en habla Español.

Parque Maria Luisa (Foto door Eliza Blommestijn)

En heb je dan nog niet genoeg gezien, dan vind je hier mijn top 4 voor Sevilla:

  • Ik ben dol op eten, dus ga ik per stad opzoek naar de bijzondere plekjes. En zo is er het Alameda de Hercules. Een langgerekt plein met aan weerszijden restaurants en bars. Mijn favoriet : Casa Paco. Er zijn maar een paar tafeltjes, maar ze serveren hier de meest bijzondere en overheerlijke Tapas.
  • Voor een beetje geschiedenis van de stad, maar ook een prachtig uitzicht bezoek je de Torre del Oro. Een mooie wandeling er naartoe en op maandagmiddag na 15 uur kun je er gratis in. Sowieso een goede tip voor Sevilla. In veel musea en torens kun je als EU inwoner onder de 30 jaar gratis of met korting naar binnen.
  • Sevilla heeft brede lanen en speciale fietspaden, aangeduid met zilverkleurige buttons met een fiets erop. Vraag om een fiets bij de taalschool of ga voor een begeleide fietstocht.
  • Er was eens een Spaanse prinses die een park schonk aan de bevolking omdat zij haar zo hadden gesteund in een moeilijke tijd. Het Parque Maria Luisa ligt tussen de taalschool en het Plaza España. Het is een park toegewijd aan de romantiek. Vol bloemen en leuke plekjes om te zitten. In de zon natuurlijk !
Taalschool Sevilla (Foto door Giralda Center)
Taalschool Sevilla (Foto door Giralda Center)

Erasmus +

Nu hoop ik natuurlijk dat je enthousiast geworden bent, maar ik heb nog een reden om je te overtuigen. Life Long learning en internationalisering staan weer hoog op de Europese agenda. Zo kun je met Erasmus + subsidie aanvragen om over de grenzen cursussen en lessen te volgen. Alles om studenten, docenten en werkenden te helpen internationale carrières op te bouwen.

Zo kun je subsidie aanvragen als student voor een taalcursus of semester studeren in het buitenland. Je kunt subsidie aanvragen als docent om bijvoorbeeld Spaanse les te geven als vreemde taal. En er is subsidie voor gesloten groepen van scholen en universiteiten of volwassen educatie centra.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Taalreis Prachtig Peru

Er wordt mij regelmatig gevraagd naar mijn favoriete bestemming. Dat is natuurlijk moeilijk, maar er is een land wat zoveel

Bloomtravel

Bloomtravel is een persoonlijke en kleinschalige reisorganisatie. Mijn naam is Eliza Blommestijn. Van kleins af aan nieuwsgierig, enthousiast en op ontdekkingstocht.

Op de middelbare school in Den Haag stond internationalisering hoog in het vaandel en genoot ik van uitwisselingsprojecten die onder andere uitmonden in vriendschappen in Spanje.

Eliza Blommestijn

Favoriete berichten