Er wordt mij regelmatig gevraagd naar mijn favoriete bestemming. Dat is natuurlijk moeilijk, maar er is een land wat zoveel te bieden heeft dat ik het gerust mijn favoriete land noem. Prachtig Peru. Zuid-Amerika is als continent al ontzettend populair, maar Peru als land is dan ook nog eens een van de favorieten. Ik weet waarom en vertel je er graag over. Lees je mee?

amauta-excursions-1

Droombestemming

Langs de kuststrook vanuit Lima, door de woestijn van Ica en de pampa van Nazca, reis je naar de voet van de bergen en vulkanen rond Arequipa. Na deze eerste dagen van langzaam stijgen, ga je de hoogtes van de Colca Canyon trotseren. Bergen, vulkanen, terrassen voor landbouw, vogels die hun vleugels met spanwijdtes van meerdere meters uitslaan en zweven op de thermiek van de lucht. Wilde lama’s, alpacas, vicuñas, die je bekijkt vanuit jouw hangmat bij het hotel of pension. Trektochten door natuurlijk en soms onherbergzaam gebied tot je uitkomt en bij mag komen in de natuurlijke hotsprings.

Titicacameer

Door naar het Titicacameer, één vijfde van ons Nederland, waar je in vissersboten de eilanden gaat ontdekken. En dan het prachtige Cuzco, waar je in de stad heerlijk leeft, eet en danst om vervolgens weer terug de natuur in te gaan. De heilige vallei in, op een mountainbike of raftend door de rivieren, langs de ruta del café, naar de Rainbow Mountain, all the way tot aan het mystieke Machu Picchu.

Huaraz, Trujillo en de Amazone

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het prachtige noorden, met het ijs en de eeuwig blauwe meren rond Huaraz, de lente in Trujillo en de rustige en minder bekende bergdorpjes die je daar vindt. Niet te vergeten de Amazone jungle.

Ik zei het toch? Prachtig Peru!

amauta-spanish-school-cusco-8

Maar waar begin je?

Maak je voor het eerst een grote reis ? Is dit jouw eerste reis buiten Europa of jouw eerste Zuid-Amerika ervaring? Of staat Peru al zo lang op jouw lijst dat je er nu alles uit wilt halen?

Door de bomen het bos niet meer

Waarschijnlijk heb je veel reisboeken gelezen en reissites afgestruind om je goed in te lezen en voor te bereiden op jouw bezoek aan Peru. Even waarschijnlijk zie je door de vele mogelijkheden het overzicht niet meer. Dus waar begin je?

Mijn tipga eerst naar een taalschool voor een cursus Spaans. Ga wennen aan de Zuid Amerikaanse cultuur en vooral genieten. Ervaar de warmte en persoonlijke hulp en vind jouw weg in de mooie Spaanse taal en het dagelijks leven in Peru. De ultieme voorbereiding op jouw rondreis door Peru en de rest van het Zuid-Amerikaanse continent. Want na de cursus kun jij onder andere de weg vragen, zelf de tofste excursies boeken, kletsen met de locals en vrijwilligerswerk gaan doen.

amauta-spanish-classes-2

AMAUTA Spaanse taalscholen

Net als de keuze voor een reisbestemming of het uitstippelen van een route is ook de keuze voor een taalschool niet eenvoudig. Daar stel ik je graag voor aan AMAUTA Spaanse taalscholen. Een organisatie met veel internationale medewerkers die alles in het werk stellen om jou de taal te leren en alles over de cultuur mee te geven.

AMAUTA Spanish School geeft de mogelijkheid om deel te nemen aan cursussen Spaans, vrijwilligerswerk en diverse excursies in Peru. De Spaanse taalinstituten van AMAUTA in Peru zijn gevestigd op de mooiste locaties rond Cuzco en het Amazonegebied. Het enige wat je nodig hebt is veel enthousiasme, want je kunt gerust zijn dat AMAUTA voor de rest zorgt!

Ga jij voor een nog groter avontuur? AMAUTA heeft ook taalscholen in Argentinië. Combineren is mogelijk zodat jij de taallessen voort kunt zetten in bijvoorbeeld Bariloche of Buenos Aires.

Wil jij na het lezen van dit blog ook naar Peru ? Neem dan snel contact op met Bloomtravel en vraag naar Eliza. De expert voor taalreizen naar Peru.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gerelateerde berichten

Bloomtravel

Bloomtravel is een persoonlijke en kleinschalige reisorganisatie. Mijn naam is Eliza Blommestijn. Van kleins af aan nieuwsgierig, enthousiast en op ontdekkingstocht.

Op de middelbare school in Den Haag stond internationalisering hoog in het vaandel en genoot ik van uitwisselingsprojecten die onder andere uitmonden in vriendschappen in Spanje.

Eliza Blommestijn

Favoriete berichten